Для активного відпочинку в першу чергу необхідно підібрати правильний одяг і взуття, в іншому випадку, замість позитивних емоцій і вражень ви отримаєте багато проблем і додаткові витрати. Слід пам'ятати, що для різних кліматичних умов потрібно купувати різний похідний одяг і взуття. В інтернет-магазині  представлений одяг для самого різнопланового активного відпочинку.
 
Якщо ви відправляєтеся в подорож по місцевості з субтропічним кліматом, візьміть до уваги наявність там великої кількості кровосмокчущих комах. Відповідно, одяг для такого клімату краще вибрати з досить міцних матеріалів; ідеально для захисту купити кофти з довгими рукавами і штани. Ще варто придбати дощовик, так як в субтропічному кліматі дощі - регулярне явище.
 
При поході в степові і пустельні райони, де постійно пече сонце, необхідно брати з собою зручний, довгий і вільний одяг. Важливо також придбати головний убір, щоб прикривати голову, обличчя і, по можливості, шию від палючого сонця. Щоб не отримати сонячні опіки, роздягатися і переодягатися краще тільки в тіні. Добре б купити окуляри від сонця, адже очі також страждають від його променів. Крім того, слід пам'ятати, що ночі в пустелі холодні, тому потрібно придбати теплий одяг. У холодному кліматі одяг повинен залишатися сухим. У разі, якщо одяг став вологим, дуже теплий одяг краще зняти, а на собі залишити вітрозахисний.
 
Для будь-яких типів відпочинку, особливо в агресивному кліматі, потрібно купити куртку з непромокаючого матеріалу.
 
Позитивною характеристикою куртки є наявність великої кількості кишень, зовні і всередині, - вони допоможуть розподілити по ній різні потрібні підручні інструменти. Не роздумуючи, варто купувати куртку зі знімним підстібуванням, так як її можна експлуатувати як демісезонний верхній одяг. Так само бажана наявність капюшона, який захистить від негоди. Куртки найрізноманітніших фасонів, практичні, стильні можна підібрати в інтернет-магазині.
 
Важливо підібрати якісне взуття для активного відпочинку. Адже саме взуття захищає ту частину тіла, яка відповідає як за пересування, так і за здоров'я. Змерзлі або промоклі ноги можуть спровокувати різні захворювання. Взуття бажано купувати таке, щоб матеріалом верху була прогумована тканина або шкіра; для зимового відпочинку рекомендується придбати взуття з внутрішньою частиною з теплої синтетики.
 
Пам'ятайте, що універсального одягу не буває, тому для початку вам доведеться визначитися з пунктом призначення, з маршрутом або з тим, чим ви плануєте зайнятися. Крім того, попередньо так само варто сформулювати свої вимоги, яким повинен відповідати одяг.