Коли говорять про правильний догляд за одягом для сноубордингу, то в першу чергу мова йде про куртки і штани. Як правило, вони зшиті з технологічної тканини з мембраною, що, з одного боку, відводить пари поту назовні, з іншого - навпаки, перешкоджає проникненню вологи ззовні. У комплекті з термобілизною і флісовим джемпером такі штани і куртка додають тепла і сухості під час катання.

Якщо виникає відчуття, що одяг став промокати, отже, настав час його випрати.
В процесі носіння мембранні отвори забруднюються і вже не можуть ефективно відводити випаровування від тіла. В результаті цього на внутрішній поверхні куртки або штанів накопичується конденсат, і сноубордист відчуває дискомфорт.

Із зовнішнього боку куртка і штани для сноубордингу, як правило, обробляються водовідштовхувальним просоченням, що теж з часом стирається. Його необхідно відновлювати спеціальним водовідштовхувальним спреєм після прання.

Прання куртки
Щоб не пошкодити мембрану, при пранні одягу для сноубордингу рекомендується використовувати спеціальний засіб.
Звичайний пральний порошок може зіпсувати структуру мембрани, коли його крупиці заб'ються в мікроскопічні пори.

Перед пранням слід вивчити інструкцію на миючому засобі і на етикетці одягу. Як правило, для мембранних тканин допустимий режим делікатного машинного прання при температурі 30-40° і сушіння на повільних оборотах.

Сушити куртку слід на вішалці в горизонтальному положенні в добре провітрюваному приміщенні.
Після того як одяг висохне, його можна обробити зовні водовідштовхувальним спреєм.
Прасувати одяг з мембранних тканин не можна.

Прання термобілизни і одягу з флісу
Прання термобілизни і флісових речей дуже просте. Потрібно уважно вивчити рекомендації виробника на етикетці. Як правило, допустиме делікатне машинне прання при температурі 30 - 40° із застосуванням м'яких шампунів без хлору або відбілювача.
При ручному пранні не слід терти речі занадто сильно, так як можна пошкодити структуру тканини.

Речі не можна віджимати, сушити на батареї і гладити.
Слід пам'ятати, що термобілизна виробляється з технологічних волокон, які до того ж переплітаються особливим чином, щоб ефективно збирати вологу з поверхні тіла і відводити її назовні. Порушивши цю структуру, можна зіпсувати річ. При носінні «пори» термобілизни забиваються, і вона вже не може виконувати свою функцію. Тому прати його потрібно регулярно, а не тільки при появі неприємного запаху.

Зберігання одягу для сноубодингу
Одяг з мембранних тканин перед тим, як прибрати на тривале зберігання, потрібно випрати і як слід просушити. Зберігати в складеному спресованому або в скрученому вигляді його не рекомендується, краще всього повісити на вішалку і прибрати в спеціальний чохол для зберігання одягу.

Флісові речі і термобілизна перед зберіганням повинні бути випрані і повністю просушені. Зберігати їх можна в складеному вигляді в шафі.