Звичайно, навряд чи ви купите для занять фітнесом мокасини, сандалі або черевики. Ваш вибір безумовно впаде на кросівки. Ось тільки кросівок дуже багато, а вибрати треба найправильніші. Такі, які б гарантували комфорт і зручність ногам в процесі занять і оберігали б від вивихів і розтягувань. Вибираючи свої ідеальні кросівки для тренувань, орієнтуйтеся на ті вправи, які вам прийдеться виконувати під час тренувань, на навантаження, які вам прийдеться осилювати: в одному випадку потрібен посилений носок, в іншому - п'ята, а в третьому - необхідна підошва, яка буде легко ковзати по будь-якій поверхні.
 
Для занять на біговій доріжці підійдуть низькі моделі, в яких щиколотка не фіксується. Стопа повинна бути добре закріплена шнурівкою. Бігові кросівки дуже легкі з трохи скошеною п'ятою і трохи задертим носком. Кросівки повинні легко гнутися і швидко відновлювати колишню форму. Для занять у залі протектор в кросівках повинен бути ребристий, але без глибоких борозен. П'яти бігових кросівок, за правилами, з системою амортизації, яка зменшує ударне навантаження на суглоби і хребет. Конструкція підошви повинна бути такою, щоб нога завжди ставала прямо.
 
Взуття для інтенсивних тренувань більш важке, це дозволяє краще пропрацювати м'язи ніг. У разі тренувань з різними вправами і рухами актуальні високі моделі кросівок, фіксуючі щиколотку: в яких надійно фіксується гомілковостопний суглоб. Система амортизації в таких кросівках нітрохи не гірша, ніж в бігових. Багато вправ побудовано так, що вага тіла часто переноситься на носок, передня частина кросівок додатково посилена і вона ширше п'яти. Свободу рухів забезпечує конструкція підошви: вона складається з двох частин - носок і п'ятка або повністю розділені, або з'єднані тонкою перемичкою. Таке взуття добре фіксує ступню, легко гнеться, а каблук дає можливість здійснювати різноманітні рухи.
 
Існують універсальні моделі, які підійдуть для максимальної кількості різноманітних вправ. Такі моделі відрізняються жорсткою плоскою прогумованою підошвою, неглибоким протектором і системою амортизації, розташованою в п'яті. У більшості своїй це невисокі моделі, з сіткою зверху, як і бігові, але важче їх.
 
При надлишковій масі тіла варто звернути увагу на кросівки з підміткою з широкою середньою частиною і товстою підошвою, вираженою бічною підтримкою стопи і жорсткою фіксацією п'яти. Добре підійдуть професійні баскетбольні кросівки.
 
Якщо є якісь проблеми зі стопою, необхідно взуття зі супінатором.
Крім того, вибираючи взуття для фітнесу, враховуйте і той факт, що чоловічі і жіночі кросівки різняться за будовою, так як вони розробляються з урахуванням особливостей чоловічої і жіночої анатомії.

Що стосується матеріалу, звичайно, схвалюється натуральна шкіра. Штучна шкіра допустима тільки в комбінації з іншими матеріалами, що мають повітропровідні властивості. Устілки повинні відводити вологу - тільки тоді можна не побоюватися перегріти стопу. Дуже важливо, щоб ноги під час тренувань могли «дихати». Так само краще зупинити свій вибір на кросівках зі шнурівкою - нога буде краще «охоплена». Бажано взуття для фітнесу купувати трохи більшого розміру, так як щільні шкарпетки трохи збільшать стопу. І звичайно ж не варто приходити в зал у щойно придбаних кросівках. Взуття має ідеально сісти під розмір вашої ноги перед тренуванням.