Гребний тренажер - це універсальний спортивний тренажер, який діє на основні групи м'язів, гармонійно розвиває тіло. Такий тренажер можна рекомендувати людям, які бажають одночасно тренувати силу і витривалість.

Використовувати гребний тренажер можна молодим людям і людям середнього віку, у яких відсутні гострі серцево-судинні захворювання, немає проблем із суглобами, які не страждають від дискогенного радикуліту або порушення мозкового кровообігу. Вибір гребного тренажера - відмінне рішення при помірному підвищенні тиску крові, помірному збільшенні ваги і проблемах зі спиною.

Тренування на гребному тренажері базуються на рухах, які розбиті на декілька етапів: ті м'язи, що працюють на першому етапі, відпочивають на наступному, повторюючи все це циклічно.
 
За способом зміни навантаження гребні тренажери розрізняють:
 
Механічні - для зміни навантаження мають механізм з гідравлічних циліндрів, які при дії на маховик створюють опір. Навантаження змінюється за рахунок зміни довжини «весел» і розвороту лопатей. Механічні гребні тренажери більш доступні за ціною.
 
Електронні - мають спеціальну магнітну систему, завдяки якій навантаження змінюється автоматично. Тренажер дуже зручний у використанні, вправу не потрібно переривати, навантаження повністю підконтрольне. Вартість електронного тренажера вище, ніж механічного.
 
Гребний тренажер може мати в комплекті комп'ютер, який фіксує пульс, час тренувань, кількість помахів в хвилину. За допомогою комп'ютера електронного тренажера є можливість налаштовувати програми вправ і навіть, підключаючись до Інтернету, проводити on-line змагання.
 
Існують моделі гребних тренажерів, в яких можливе незалежне навантаження для кожної руки. Ритмічна зміна навантаження дозволяє чергувати напругу м'язів з розтяжкою. Навіть непідготовлені люди можуть отримати ефективний результат. Плавні і ритмічні рухи без поштовхів, що здійснюються з великою амплітудою, розвивають гнучкість, рухливість суглобів, силу, витривалість, формують гарну фігуру.
 
Так само існують спеціальні гребні тренажери для дітей.
 
При покупці гребного тренажера необхідно звернути увагу на вузол кріплення амортизатора і важеля. Тренажер з металевим кріпленням прослужить вам довго і надійно.